Dosar Penal Motru

Dosar penal la TRICOTAJE MOTRU – Salariati cu simptome, obligati sa lucreze

Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru anunță că a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”. Conducerea unei fabrici din localitate este acuzată că a chemat salariații la serviciu deși aveau simptome de Covid-19, ceea ce a avut ca efect răspândirea bolii.
“S-a reţinut că, în perioada martie – aprilie 2020, reprezentanţii unui operator economic nu au respectat măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, solicitând prezentarea la locul de muncă a angajaţilor, cunoscând că aceştia prezintă simptome specifice infectării cu COVID 19, având drept urmare răspândirea acestei boli infectocontagioase la alte persoane”, transmite Parchetul Motru.
În acest context s-a dispus începerea urmăririi penale, in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de combaterea zădărnicirii bolilor

“Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt, a circumstantelor de comitere a faptei si a stabilirii raspunderii penale. Mentionam ca masurile dispuse reprezinta o etapa a procesului penal care nu infrange principiul prezumtiei de vinovatie”, a mai precizat sursa citata.

Dosar penal, Tricotaje Motru, salariati cu simptome, obligati, covid-19

Sursa Ziare.com

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *