Motru-orasul-lipsurilor

Motru – orașul lipsurilor

Știați că odată în Motru exista un CINEMATOGRAF?
Știați că în timpuri îndepărtate în Motru exista Sală de Sectacole, unde se organizau concerte, spectacole de magie și multe alte evenimente educative?
Știți că în Motru se organizau și susțineau piese de teatru atât pentru copii cât și pentru adulți?

Motru, orasul lipsurilor

Ce mai există astăzi în Motru pentru copii, pentru adolescenți, pentru tinerii ce vor să invite pentru prima data pe cineva la o întâlnire?

Există BARURI, așa vor porni tinerii din municipiu în viață: prin baruri și cafenele.

– Vrei să știi cum este să iți îmbrățișezi prietenul/prietena în magia unei săli de cinema (nu că am încurajă nebunii prin cinematografe), GHINION: trebuie să găsești pe cineva dispus să te ducă în Târgu Jiu.
– Vrei să vezi cum arată un TEATRU? GHINION: trebuie să te duci în alt oraș.
– Vrei să vezi ce este acela un MUZEU? Ghinion, nu o să vezi aici.

Vestea bună este că mai rău de atât, din punct de vedere educațional nu are cum să fie în Motru deoarece nu mai exista niciun alt “obiectiv” din aceasta categorie de eliminat.
Vestea proastă pentru toți locuitorii este că cei mici vor vedea pentru prima dată o piesă de teatru când vor fi deja prea mari.

Cei ce administrează acest municipiu ar trebuie să știe că pozele de pe Facebook cu borduri vopsite nu înseamnă confort pentru cei din oraș. CURĂȚENIA unui oraș este obligatorie și se face pentru că așa TREBUIE, nu este un beneficiu pe care îl oferiți, este o OBLIGAȚIE pentru care sunteți plătiți de către locuitorii orașului.

MOTRU are nevoie de educație, de un TEATRU, de un MUZEU, de un CINEMATOGRAF, de un “mini mall” cu magazine civilizate, nu sute de magazine cu haine vechi, cu locuri de joacă nu cu leagăne din 1970 revopsite la infinit.

V-ar mai putea interesa: Gigel Jianu a demisionat
Sursa imagine: history.com

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

3 Responses