SEVERIN: Un bărbat diagnosticat cu COVID-19 și internat în stare gravă la ATI a intrat în contact cu 20 de cadre medicale

Un bărbat din Severin, diagnosticat cu noul COVID-19, a fost internat în stare gravă, la Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin, secția ATI, și a intrat în contact, până la testare, cu 20 de cadre medicale. Contacții au fost testați sâmbătă seara.

„Este un pacient care s-a prezentat acum două zile la UPU. Acest pacient nu s-a încadrat sub nicio formă la acel criteriu de diagnostic pe care l-a dat Ministerul Sănătăţii. Dar, noi am luat aşa, ca nişte măsuri suplimentare, ca orice pacient care prezintă simptomatologie respiratorie să îl izolăm, mai ales dacă necesită suport ventilator sau dacă necesită terapie intensivă, să fie izolat. Nu s-a încadrat nici ca testare COVID-19 pe această definiţie de caz, însă medicii l-au testat de gripă. Este un protocol la nivelul Laboratorului Cantacuzino care, în momentul când primeşte proba şi face testarea pentru gripă şi este negativă la pacienţii cu sindrom respirator acut, atunci ei fac şi determinarea COVID. De aceea nouă ne-a venit pozitiv acum”, a declarat Elena Bololoi, director medical SJU Drobeta Turnu Severin, potrivit Mediafax.

Aceasta a precizat că aproximativ 20 de cadre medicale au intrat în contact cu bolnavul, dar au purtat echipamente de protecţie.

Potrivit Elenei Bololoi, pacientul a fost izolat încă de la început şi nu ar fi avut contacte cu alţi pacienţi.

Bărbatul diagnosticat cu COVID-19 a fost transferat, sâmbătă seara, la Secția Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Craiova. Acesta este în stare
gravă, potrivit reprezentanților SJU Drobeta Turnu Severin

Respectati solicitarile autoritatilor! Mai multe detalii aici

Leave a Reply

Your email address will not be published.