apx

Polițiștii din Târgu-Jiu salvează viața unui bărbat care amenința că se va arunca de pe acoperișul Spitalului Județean

În dimineața zilei de 24.02.2023 un bărbat din Târgu-Jiu a amenințat că se va arunca de pe acoperișul Spitalului Județean “Tudor Vladimirescu” dacă nu își va vedea copilul, în ciuda faptului că împotriva sa fusese emis un ordin de protecție ca urmare a comportamentului violent adoptat față de membrii familiei.

Pentru a preveni o tragedie, la fața locului au fost mobilizați de urgență polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică, Dan și Florin, împreună cu Cătălin, un negociator cu experiență din cadrul IPJ Gorj. Aceștia au început ample discuții cu bărbatul pentru a înțelege cauzele care au condus la inițierea gestului necugetat și pentru a-l convinge să renunțe la el.

Polițiștii au constatat că exista un risc real ca bărbatul să sară de pe acoperiș, motiv pentru care au inițiat și purtat discuții active, urmate de acțiuni de empatizare, care au condus la salvarea vieții acestuia. Pompierii din cadrul ISU Gorj au intervenit la locul evenimentului pentru a ajuta la prevenirea oricărei tragedii.

Pentru întreaga acțiune, cei trei polițiști și pompierii din cadrul ISU Gorj au fost felicitați pentru profesionalismul de care au dat dovadă, contribuind astfel la salvarea unei vieți. Este de menționat că Cătălin Milca, negociatorul din cadrul IPJ Gorj, nu se află la prima sa acțiune de acest gen. În decursul anilor 2021 și 2022, el a reușit să contribuie prin modul său de acțiune la salvarea altor două persoane care intenționau să recurgă la gesturi necugetate.

Sursa: Sindicatul Europol

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

Comments are closed.