motru-rapa

Petec de drum intre Motru si Râpa neasfaltat pana in 2020

Știați cumva că asfaltul exista de peste 5000 de ani?!

Asfaltul natural este cunoscut de acum 5000 de ani, în Orientul Mijlociu, fiind un amestec de calcar, nisip și bitum natural (o roca brun-roșcată). Prin fenomenul de compresiune, din straturile superioare ale scoarței terestre, calcarul s-a impregnat cu bitum (în general, în proporție de 10-12%), dând naștere acestui material de construcție.

Știe cineva de ce este un petec de drum intre Motru și Râpa nu a putut fi asfaltat până acum în acești 5000 de ani de când lumea a văzut și a folosit asfaltul?

Vorbim de câteva sute de metri, nu de drum expres ce leagă doua continente. Deși dacă locuiți în Motru sigur știți despre ce este vorba, pentru cine nu este din Motru: în anul 2020, exista în municipiul Motru acest drum traversat zilnic de sute de mașini, zilnic!

petec de drum

Stie cineva de ce acest drum este mai special si refuza sa fie asfaltat?

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *