gsd

Măsuri dispuse de ITM Gorj pentru o croitorie din Motru

În urma controlului ITM de joi, de la fabrica de confecții, au fost dispuse mai multe masuri, dar cel mai important este nu s-au găsit nereguli astfel încât fie pusa în periocol activitatea.

În timpul controlului, 145 de persoane se aflau la lucru, majoritatea prestând activitate în secția de croitorie a unității. Având în vedere că fabrica are, în total, peste 300 de angajați, inspectorii de muncă au dispus luarea de măsuri suplimentare pentru protejarea personalului:

  • suplimentarea cantității de dezinfectant în secția de croitorie,
  • reviziurea evaluării riscurilor, în contextul pericolului de infectare cu Coronavirus;
  • întocmirea unui plan de prevenire și protecție cu măsuri clare și precise în același scop;
  • prelucrarea, de către angajator, a riscurilor existente și a planului de prevenire și protecție.

“Fac apel la angajatorii din judetul Gorj sa urmareasca in permanenta asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor. Sa continue sa puna la dispozitia angajatilor echipamentul individual de protectie, acolo unde este necesar; sa verifice purtarea acestuia de catre subordonati si, in orice activitate susceptibila sa prezinte un risc de expunere la infectare cu Coronavirus, sa puna in aplicare planul de masuri de urgenta, elaborat in baza recomandarilor medicului de medicina muncii cu care colaboreaza,” a declarat George Octavian Romanescu, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Gorj.

Sursa imagine: gds.ro

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *