Dani-Mocanu

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat

Melodia „Curwa” l-a dus pe Dani Mocanu în instanță, iar joi, 29.04.2021 Judecătoria Pitești l-a condamnat pe manelist la șase luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de incitare la ură sau discriminare. Instanța obligă, de asemenea, platforma Youtube să înlăture videoclipul melodiei. Decizia nu este definitivă, transmite Realitatea Plus.
În 2019, una dintre piesele cântate de Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor.
În proces s-a constituit parte civilă Asociaţia Europeană pentru Susţinerea Drepturilor Omului-Combaterea Discriminării şi Corupţiei.

„În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 dolari USA, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”.

Sursa G4Media

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

Comments are closed.