Lupoaia

Lupoaia, Peșteana și Husnicioara se închid până la sfârșitul anului 2023

Potrivit lui Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, cele trei cariere miniere care vor fi închise anul viitor ca urmare a epuizării resurselor de cărbune sunt: Lupoaia, Peșteana și Husnicioara.

Cariera Lupoaia este în Bazinul Minier Motru, iar alături de Cariera Peșteana erau printre cele mai performante din Complexul Energetic Oltenia. Subunitatea minieră de la Husnicioara este în județul Mehedinți. Daniel Burlan a precizat că cele trei puncte de lucru vor mai avea activitate până spre finalul anului 2023. De asemenea, până la jumătatea anului 2024 se va produce închiderea propriu-zisă, prin efectuarea lucrărilor de ecologizare obligatorii prin lege.

„Sunt trei cariere miniere propuse și în Planul de restructurare. Își vor epuiza resursele. Vor mai funcționa în 2023, iar până în luna iunie a anului 2024 se vor încheia și lucrările de ecologizare. După data respectivă nu vor mai avea loc activități miniere în zonele respective”, a declarat Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Sursa GDS.ro

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

Comments are closed.