12322

Inovația italiană, măști de scuba utilizate ca măști de ventilație

Dacă necesitatea este mama invenției, va fi ocupată o perioadă, pentru că lumea a văzut rareori o astfel de nevoie de invenție și inovație așa cum o face chiar acum.

Italia, în special, și-a văzut resursele medicale întinse la maxim datorită focarei sale COVID-19, dar inginerii au urcat pe placă pentru a crea soluții pentru deficiențele lor.

În primul rând, a fost o lipsă de supape ventilatoare.

Ventilatoarele sunt cruciale pentru lupta împotriva coronavirusului. Deoarece boala copleșește plămânii unui pacient, ventilatoarele respiră pentru ei. Dar supapele care atașează măștile de oxigen la ventilatoare pot fi folosite doar pentru aproximativ opt ore înainte ca acestea să fie inlocuite cu altele noi.

Un spital din nordul Italiei a fost pe punctul de a rămâne fără supape, așa că inginerii au început să le printeze la imprimate 3D. În 24 de ore, au produs 100 dintre ele și au transmis rapid informațiile pe care le aveau către alte companii cu capacitate de imprimare 3D pentru a ajuta la livrările necesare.

Acum, inginerii Isinnova au trecut la o altă mare inovație.

Inovația italiană

Nu doar supapele ventilatoare sunt o mare nevoie în Italia, ci și măștile. Un medic a avut o idee despre cum să depășească această penurie: măști de scuba. Deci, dr. Renato Favero a luat legătura cu Isinnova pentru a afla dacă există o modalitate de a le face să funcționeze cu ventilatoare.

“Doctorul Favero ne-a împărtășit o idee de remediere a posibilului deficit de măști C-PAP spitalicești pentru terapie subintensivă, care apare ca o problemă concretă legată de răspândirea Covid-19”, se arată într-un post al blogului companiei. „Este o urgență construcția unei măști pentru ventilator, realizată prin ajustarea unei măști de snorkeling deja disponibilă pe piață”.

Cu toate acestea, există o atenționare importantă în acest moment.


„Nici masca, nici legătura nu sunt certificate și utilizarea lor nu este supusă unei situații de necesitate obligatorie”, avertizează Isinnovai.
Isinnova a mers mai departe și a scos un brevet pentru adaptorul lor de supape, dar au adăugat că îl distribuie gratuit tuturor companiilor de imprimare 3D care doresc să-l folosească.

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *