123333

Informare Primaria Municipiului Motru privind evolutia epidemiei COVID-19

Primaria Municipiului Motru vine cu urmatoarea informare privind evolutia epidemiei COVID-19

”În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, astăzi, 9 aprilie 2020, la nivelul județului Gorj sunt monitorizate 1262 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu și 595 de persoane se află în carantină instituționalizată.

Menționăm că, în ultimele 24 de ore, 315 persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile și alte 26 au intrat în izolare. Cu privire la persoanele carantinate, situația pe ultimele 24 de ore arată astfel: 55 de persoane au ieșit din carantină și 20 au intrat în carantină.

Din cele 7 cazuri confirmate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul județului Gorj, 5 persoane sunt declarate vindecate și externate.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali au efectuat în continuare controale și verificări, în contextul impus de starea de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

În ultimele 24 de ore, oamenii legii au aplicat 210 sancțiuni în valoare de 334.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

Centrul județean de coordonare și conducere a intervenție face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Populația trebuie să conștientizeze faptul că reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20”, a transmis Grupul de comunicare al CJCCI Gorj.

informare Primaria Municipiului Motru

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *