Rovinari32

In Rovinari se poate! Vedeti achizitiile Primariei Rovinari pentru Spitalul Orasenesc

Primarul localitarii Rovinari, Robert Filip a anuntat, achizitiile facute pentru Spitalul “Sfantul Stefan” din localitate:

“Dragi prieteni,

Revin, pentru voi, cu noutăți și vești bune despre Spitalul Orășenesc “Sfântul Ștefan” Rovinari.
Zilele trecute am recepționat Computerul Tomograf și aparatul RMN, aparatură medicală achiziționată în cadrul proiectului de peste 2 milioane de euro accesat de Primăria Rovinari pentru spitalul din oraș.
Cele două aparate de ultimă generație, în valoare de peste 1 milion de euro, urmează să primească avizele necesare, urmând a fi puse în funcțiune cât mai repede posibil.
De asemenea, au mai sosit o parte din echipamentele medicale pentru Unitatea de Primiri Urgențe, respectiv, un ecograf portabil cu trei sonde, un monitor funcții vitale și un aspirator electric pentru secreții, echipamente ce fac parte dintr-un lot de aparatură medicală în valoare de aproximativ 1,4 milioane lei.
Totodată, vă anunț cu mare bucurie despre faptul că, și lotul de aparatură medicală pentru secția Oftalmologie este complet, iar în curând, la Spitalul din Rovinari se vor putea efectua intervenții și proceduri medicale la fel ca în marile Centre Universitare. Amintesc aici doar câteva dintre aceste echipamente: microscop operator oftalmologic, tomograf ocular, ecograf ocular, masă operatorie, biomicroscop digital cu cameră integrată, aparat facoemulsificare, trusă cataractă și altele.
În același timp, pentru secția ginecologie a fost achiziționat un aparat(Ligasure), extrem de util în depistarea și tratarea cancerelor de col uterin. Potrivit medicului Carmen Bărbulescu, cu ajutorul acestui aparat se efectuează conizatii și electrorezectii largi a zonelor de transformare maligne. Procedura este folosita în diagnosticul definitiv al leziunilor, pentru a exclude cancerele microinvazive și pentru terapia neoplaziei cervicale (CIN). Trebuie spus faptul că, în secția de ginecologie a spitalului din Rovinari s-au efectuat deja astfle de intervenții, iar toate pacientele au prezentat o evoluție favorabila. Astfel de proceduri se mai fac în marile Clinici din Cluj, București sau Craiova.
Vă reamintesc faptul că, toate echipamentele medicale despre care am vorbit, sunt achiziționate în cadrul unui proiect european cu o valoare totală de peste 2 milioane de euro fără TVA.
Îmi doresc și vă doresc să fiți sănătoși!
Cu respect,
Primar,
Jr. Robert Dorin Filip”

Sursa: Facebook
V-ar mai putea interesa: Soluții pentru aceasta criza la câțiva km de MOTRU

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *