Rihards Kols

Deputatul leton Rihards Kols îi spune delegației Rusiei la AP OSCE să urmeze nava de război rusă

Deputatul leton Rihards Kols a protestat joi în timpul Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la Viena, îndemnând delegația rusă să urmeze o navă de război și exprimându-și dezacordul față de prezența lor. În timp ce un parlamentar rus și-a început discursul, reprezentanții unui grup de țări europene s-au ridicat și au părăsit sala de ședințe.

Kols a transmis un mesaj foarte clar: „În această cameră este un elefant pe care îl cheamă delegația Federației Ruse. Dacă aș fi martor și cineva m-ar întreba: „Cine este un criminal de război?” Ei bine, aș indica băncile din spate din această cameră. Este doar o rușine. Este o rușine că această delegație este aici, în special delegația care este formată din persoane sancționate care au votat pentru anexarea teritoriilor țărilor independente… acestea sunt principiile această instituție a fost garantată să protejeze și să păzească! Și stăm ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat!”

Reprezentanții unui grup de țări europene, printre care și Germania, au părăsit sala de ședințe în timpul discursului unui parlamentar rus, în semn de protest față de atacarea Ucrainei de catre Rusiei. Evenimentul este fix cu o zi inainte de implinirea a unui an de cand Rusia a invadat Ucraina si a ucis cu barbarism mii de civili, a comis crime de razboi ce urmeaza a fi judecate international.

Sursa: https://twitter.com/RihardsKols

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

Comments are closed.