Caine2

Cine decide eutanasierea cainilor din padoc, primarul sau directorul DP?

Zilele trecute publicam un articol preluat de pe Pandurul.ro unde primarul municipiului Motru, dl Cosmin Morega ar fi precizat ca actualul manager de la DP Motru ar fi solicitat eutanasierea cainilor din padocul de la Motru conform unei legi. Dar ce este cel mai important primarul a precizat ca nu este si nu va fi de acord cu eutanasierea cainilor.
Acum insa, dl director al DP Motru, Dan Matei publica documente care reflecta ca in ziua de 25.05.2021, primarul Cosmin Morega a inaintat catre Directia Publica doua zeci de decizii de eutanasiere pentru a fi puse in aplicare.

eutanasierea cainilor

Redam mai jos, integral tot mesajul directorului Directiei Publice Motru:

Primarul Morega decide, pe 21.05.2021, eutanasierea a 20 de câini dar, ipocrit și mincinos, pasează ,,problema” – Dan Matei e vinovat! În urma unor articole de presă răuvoitoare, plătite de dușmanul Societății Direcția Publică Motru S.A., precum și a unor postări denigratoare de pe rețelele de socializare sunt cumva forțaț de a exprima un punct de vedere, punct care probabil îl va deranja pe distinsul nostru primar. Direcția Publică are în administrare Adăpostul de Câini, un adăpost care are o capacitate maximă de 70 câini. Conform legii în padoc pot sta maxim 63 de câini, 10% din capacitate trebuie să fie liberă pentru diverse urgențe (mai ales pentru câinii agresivi). În acest moment în padoc se află un nr. de 76 de câini. Direcția Publică, ca administrator al adăpostului, are obligația legală de a anunța primarul despre această situație, precum și de prevederile Legii 258/2013. Așa s-a procedat! Direcția Publică nu poate decide eutanasierea niciunui câine, doar primarul are acest atribut. Dispozițiile de eutanasiere au fost emise pe data de 21.05.2021 de funcționarul căruia primarul Morega i-a delegat această atribuție și au fost înaintate către Direcția Publică în data de 26.05.2021 de același primar, după intoxicarea regizată pe rețelele de socializare și în ziarele locale. (Vezi foto) Termenul de ducerea la îndeplinire este de14 zile. Nici eu, nici un alt angajat al Direcției Publice nu s-a grăbit să ducă la îndeplinire aceste dispoziții, ba dimpotrivă am trimis peste 15 adrese către asociațiile de iubitori de animale din toată țara pentru a ne sprijini cu realizarea de adopții, pentru a evita aplicarea deciziilor de eutanasiere emise de primarul Morega. (Vezi foto) Demersul nostru a avut un prim semnal pozitiv, mâine cei de la Pro Animals vor adopta o cățelușă, și au mai promis și alte adopții. Primarul a încercat, din nou, prin această manevră să producă deservicii de imagine societății Direcția Publică și mai ales mie personal. Dar minciuna are picioare scurte. Astăzi chiar am fost vizitați de reprezentanții Poliției Animalelor care ne-au felicitat pentru modul în care este administrat adăpostul și pentru condițiile de care beneficiază cățeii. Vom demara o campanie amplă de informare pe rețelele de socializare, câinii din adăpost meritând o a doua șansă. Speranța mea este ca, în curând, și cetățenii acestui orășel să aibă o a doua șansă. Să ne bucurăm că suntem Acasă!

De ce in 25.05.2021 ar fi fost publicat articolul in care primarul acuza directorul DP daca exista acel document semnat in 25.05.2021.
Oare primarul s-a speriat de un posibil val de antipatie?
Oare cum va putea primarul sa combata aceste informatii?
Asteptam cu nerabdare sa stim cum stau lucrurile pana la urma.

Ce este cel mai important: sufletele de la padoc nu au nicio vina! Incercati sa adoptati un catel si sa il salvati de la ce este mai rau. Eutanasierea cainilor nu este o solutie umana.

Sursa: Facebook/Dan Matei

V-ar mai putea interesa: Vor fi eutanasiati cainii de la padocul din Motru?

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

Comments are closed.