Cele mai eficiente 6 tratamente pentru Covid-19 descoperite până în prezent

Potrivit Theguardian.com multe medicamente și terapii diferite sunt testate și utilizate la pacienții cu Covid-19. Există câteva rezultate pozitive, care ar putea începe să reducă mortalitatea din spitale, dar există încă un drum lung de parcurs către ceva care să ne vindece pe toți. Acestea sunt unele dintre cele mai promițătoare:

1. Dexametazonă
Aceasta este povestea de succes – un medicament foarte ieftin, cu aprovizionare din belșug în întreaga lume – care s-a dovedit că salvează vieți

2. Plasma sanguină convalescentă
Aceasta este anticorp care conține plasmă împotriva virusului colectat de la persoane care s-au recuperat de la Covid-19.

3. Remdesivir
Medicamentul a fost autorizat pentru utilizare de urgență în SUA, India și Singapore și a fost aprobat în Uniunea Europeană, Japonia și Australia pentru a fi utilizat la persoanele cu simptome severe. Este un medicament scump, produs de compania americană Gilead Sciences, inițial pentru hepatita C, pe care nu a avut efect. Apoi a fost reconstituit pentru Ebola.

4. Tocilizumab
O serie de tratamente antiinflamatorii sunt testate pentru a vedea dacă pot ajuta. Când sistemul imunitar răspunde la coronavirus, poate provoca inflamații. Tocilizumab, un anticorp utilizat în mod normal pentru tratarea artritei reumatoide, se administrează prin injectare pentru a bloca proteina inflamatorie IL-6.

5. Pastile de tensiune arterială

6. Interferon beta inhalat
Un mic studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Southampton sugerează că un inhalator care conține interferonul beta, utilizat pentru tratarea sclerozei multiple, ar putea fi eficient.

covid-19