img_0601.jpg

ACTUALIZARE: Petec de drum intre Motru si Râpa neasfaltat pana in 2020

În urma articolului precedent am primit mai multe completări, dar și “felicitări” gratuite că nu ne-am fi documentat înainte și că nu am fi postat nu stiu ce poza cu proiectul de asfaltare.

Pai, pentru toți aceștia, daca exista poza în articol cu proiectul, vedeți voi asfalt sau mergeți pe proiect și nu prin gropi? Este 2020, drumul acela este mai prost decât orice drum din cătunele neasfaltate, mult mai prost.

Pentru a sublinia că suntem obiectivi, situația în momentul de față este următoarea: nimeni, de când s-a descoperit asfaltul nu a fost în stare să rezolve problema acelui petec de drum și scuzele, justificările, panourile cu proiectul, toate acestea nu încălzesc pe nimeni cu nimic, mai ales pe cei ce au pompat bani buni să înlocuiască piesele masinior uzate pe acest drum.

Totuși avem o veste bună (de care din pacate nu stiam-aici ne acceptam eroarea):

Există un proiect de reabilitare stradală, pentru străzile: Motrului, Glogovenilor și Ciobănești, ce ar urma să fie demarat în luna septembrie 2020 și se va finaliza, speram noi cu recepție că la carte, undeva în noiembrie 2021.

Legat de factorii ce au dust la întârzierea acestor lucrări, avem mai multe informații primite din partea dlui Dan Matei, consilier la Primăria Municipiului Motru. Toate aceste informații sunt prezentate de către dumnealui, fară vreo corecție/actualizare din partea noastră:

Pentru realizarea unui drum public, cum e cazul de față, trebuie urmați mai mulți pași legali.
În momentul preluării mandatului de către primarul Jianu în primărie nu a găsit decât datorii.
Din bugetul local nu se putea face, pentru că exista un minus de 80 de miliarde în visterie. S-a optat pentru accesarea de fonduri europene. Pentru ca proiectul să fie finanțat a fost necesară atingerea mai multor borne de parcurs.
Din partea fostei administrații PSD nu a existat nici un demers premergător.
Astfel terenul a trebuit cadastrat, apoi întocmit un document obligatoriu pentru accesarea de fonduri pe partea de infrastructură rutieră, și anume, Planul de Mobilitate Urbană a Municipiului Motru. Pasul următor a fost întocmirea Studiului de Fezabilitate și scrierea Cererii de finanțare.
După parcurgerea tuturor verificărilor din partea autorității de management, proiectul a îndeplinit punctajul și a fost aprobat.
Contractul a stat la semnat pe biroul ministrului dezvoltării PSD, aproape un an și jumătate, blocat, ca primarul Jianu să nu demareze proiecte majore.
Ordinul coaliției antiMotru formată în jurul PSD a fost că în Motru să nu se taie vreo panglică de inaugurare.
În sfârșit avem un contract semnat și dacă nu există piedici majore lucrările vor începe în vară -strada Motrului (de la drumul de Râpa până la Gară), strada Glogovenilor (până la căminul de la Lupoaia) și strada Ciobanești din Ploștina .

Petec de drum

Post Disclaimer

Motru.eu nu a cerut și nici nu a primit niciodată fonduri sau alte beneficii financiare sau de altă natură pentru a prezenta anumite informații sau pentru a susține anumite opinii în articolele sale. Motru.eu nu este o agenție de știri sau o publicație cu jurnaliști profesioniști, ci este un blog de știri ce prezintă informații și opinii din perspectiva omului de rând. Motru.eu își rezervă dreptul de a selecta și de a publica știri în funcție de propriile criterii editoriale și de a păstra controlul asupra conținutului publicat.”

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *